Índex Ferrater: un assaig bibliogràfic

Bibliografia entorn de l’obra de Gabriel Ferrater

L’Associació Gabriel Ferrater s’enorgulleix d’allotjar a la seva pàgina web l’Índex Ferrater, obra del malaguanyat Joan Manuel Pérez i Pinya, que va concedir el permís per  publicar-l’hi, i agreix a la seva filla, Mariona Pérez Ferrer, la publicació actual.

Joan Manuel Pérez i Pinya, filòleg, poeta, professor i membre del grup que publica la revista Veus Baixes, després d’una tasca de recerca personal, va aconseguir recollir i organitzar tota la informació bibliogràfica disponible sobre l’obra de Gabriel Ferrater i tot el que s’ha publicat sobre ell en qualsevol mitjà fins avui. Inesperada, la mort va impedir l’autor d’actualitzar l’Índex incorporant-hi les nombroses activitats i publicacions generades per l’Any Ferrater, però la seva filla, Mariona Pérez Ferrer (en col·laboració), ha volgut completar la tasca.

Amb un format no sempre convencional, l’Índex Ferrater facilita l’accés a tot el material disponible de i sobre Gabriel Ferrater, inclosos textos poètics, literaris, biogràfics, traduccions, enregistraments, etc. Amb aquesta finalitat, també s’ha procurat que tots els materials disponibles en línia es puguin consultar amb el corresponent enllaç o clicant directament damunt del títol.

L’Associació Gabriel Ferrater i Mariona Pérez Ferrer fem accessible l’Índex Ferrater amb la convicció que serà una eina imprescindible, de consulta obligada, no solament per als especialistes, sinó també per als estudiants, els lectors curiosos i els lletraferits interessats en l’obra de Gabriel Ferrater i en tot allò que se n’ha dit.

Encara més, l’Associació Gabriel Ferrater i l’hereva de Joan Manuel Pérez i Pinya presenten l’Índex Ferrater com una obra oberta, a completar, una obra que entre uns i altres caldrà mantenir al dia.

 

Podeu llegir el document aquí: Índex Ferrater – Joan Manuel Pérez i Pinya

I el vídeo de la presentació aquí 

 

 

Comparteix:

Twitter
Telegram
WhatsApp